9 Ağustos 2009 Pazar

otuzluk abilerden genç sözlük erkeklerine öğütler

otuz numeroyu taze devirmiş olanından alçakgönüllülükle..

öncelikle eğitime zamanında başlayın. çünkü 7 çok geç ve 4 dedin mi bir padawan temple’a girecek, bir apprentice eteğe yapışmaya başlayacak arkadaş.

hayatı bir macera tadında yaşayın gitsin. öyle çok uzun vadeli planlar yapmayın, hatta en iyisi hiç plan yapmayın. pod yarışlarına inanın. olmadı at yarışı diyeyim ben size.

elinizden geldiğince gezmeye bakın. çok gezen mi çok okuyan mı ikilemine düşmeyin. güce inanan birini hiç okurken gördünüz mü? yok. ama o sistem senin bu gezegen benim sürterken görmüşsünüzdür.

sezgilerinizi geliştirmeye bakın, nerede işe yarayacağı hiç belli olmuyor. gün gelir kumburgaz’daki misafirler size de uğrarlar en azından bir mind trick dener fiyaka yaparsınız.

kapıları ardınızdan sert kapatmayın. tatooine gibi olsa da her zaman dönecek bir eviniz olsun. coruscant’taki sahte mimarisindense naboo’daki huzura değer verin.

istekli ve hırslı olun ama kibirli ve küstah olmayın. “i slaughtered them like animals” diyecek kadar hatırlayın ama “i hate you” diyecek kadar unutkan olmayın.

kimseyi sırtından bıçaklamayın, zira ileride çok pis hesap verebiliyorsunuz.

ve kadınlar..

her şeyden önce onların kanındaki midi-kloryan sayısının sizinki kadar olmadığını bilin ve ona göre hareket edin..

karizma yapacağım diye bir kadına kıl kıl davranmayın, o ışın kılıcını götünüze sokarlar afedersin, bizzat yapanlarını tanıdım.

cool davranın ama sevecen olun. bir kadının şefkat ihtiyacı bir imparatorun güç ihtiyacından az değildir.

ve elbette hayatınızda bir “padme” olursa onu asla bırakmayın. gururu korumanın yolu sevgiyi yüceltmekten geçer, zaafları beslemekten değil..

may the force be with you my friends..
may the force be with you..


(ekşi sözlük’teki entry’mden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder